A szem tükrét fotózzák

2021.11.30. 11:30

Egyedi vállalkozás indítására alapozza jövőjét a fiatal páros

Nehéz egy olyan vállalkozást létrehozni, amivel az emberek nem találkoznak nap mint nap. Keszthelyi Réka és Kovács Tamás ötlete, hogy íriszeket fotózzanak, azonban nem mindennapi. Előbbivel beszélgettünk.

Czine Vanessza

Forrás: K. R.

– Honnan jött az ötlet, hogy létrejöjjön a Coloris névre hallgató vállalkozás?

– Mindig is kerestük a kihívásokat és az újdonságokat a munkánkban. Fontosnak tartjuk a folyamatos megújulást, ezért nyitott szemmel járunk. 2019-ben egy utazásunk során találkoztunk egy hasonló ötlettel. Hazaérve elkezdtünk gondolkozni, hogy is tudnánk mi ezt megvalósítani és továbbfejleszteni. Szerencsére régóta a szakmában dolgozunk, fotós-grafikus párosként, így nagy előkészületet nem igényelt az indulás. Több mint két éve folyamatosan csiszolgatjuk a technikát és tudásunkat.

– Mesélne kicsit erről a projektről?

– A k20 projekt keretein belül nyújtottuk be a pályázatunkat, az önkormányzat pedig 4 hónapra kedvezményes feltételekkel biztosította számunka az üzlethelyiséget. Mindehhez csak a koncepció kitalálása, egy jelentkezési lap kitöltése és ha van, akkor referenciamunkák feltöltése szükséges. A Király utcánál jobb helyet nem is kaphattunk volna, hogy bemutassuk a vállalkozásunkat. Itt folyamatosan van mozgás. Nyáron csak ki kellett nyitunk az ajtónkat és sorra jöttek az érdeklődők, a turisták.

– Mekkora érdeklődést mutattak az emberek?

– Szerencsére nem panaszkodhatunk. Mostanra akkora fejlődésen mentünk keresztül, hogy heti szinten turnézunk az ország különböző pontjain. Az emberek izgalmasnak és szépnek találják, hiszen ez a legegyedibb szervünk. Folyamatosan érkeznek a megrendelések az ajándékutalványokra, és az időpontfoglalások száma is egyre inkább növekszik, főleg most az ünnepi időszakban. Sokan szeretik a fotók mellett a nyakláncainkat is ajándékba adni.

– A másik projekt is ennyire érdekelte az embereket?

– A két szintnek köszönhetően a Colorissal együtt, a PutPet extrém kisállatfotózás is helyet kapott. A fotózás extrémsége abban rejlik, hogy egy üveglap segítségével alulról fotózzuk a kedvenceket. Ezek a pillanatok egyben különlegesek, egyediek, sokszor viccesek és kellően művésziek is. Az így kapott végeredmény pedig magáért beszél.

– Mik a további tervek a jövőre nézve?

– Mivel ennyi pozitív tapasztalat született ez alatt a pár hónap alatt, már tettünk lépeseket a jövőnkre nézve. A k20 kirakatba költözéssel egy időben, megnyitottunk a pesti üzletünket is. Itt is egy fiatal csapat dolgozik, akiknek szintén rengeteg megrendelésük van. Pécsi csapatunkat idén év elején bővíttettük ki egy fővel és most nyitunk a további bővülés felé. Országos szinten is szeretnénk még több helyen elérhetőek lenni, amihez folyamatosan keressük a partnereket. Külföldi megkereséseink is vannak már, velük folyamatban vannak a megbeszélések.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában