Farsangra fel!

2022.01.11. 19:19

Fánkokból biztosan nem lesz hiány a mágocsi fesztiválon

A farsangi időszak kihagyhatatlan része a farsangi bál és a fánk.

Zs. J.

Fotó: Shutterstock

Mágocson a mulatság és a finom eledel egybefonódott, a város önkormányzata szeretné, ha az idei Városi Farsang és Fánkfesztivál, ami több mint negyvenéves múltra tekint vissza, visszanyerné régi színét, hírességét. 

 

A fesztivált február 12-én szerveznék meg, és hogy minél jobb és sokszínűbb legyen a rendezvény, számítanak a helyiek ötleteire, segítségére is. Január 13-án, csütörtökön, délután fél ötkor közös megbeszélést tartanak a művelődési ház oktatótermében, ahol a rendezvény lebonyolításáról, megszervezéséről, ötletelésről lesz szó, illetve önkéntesek jelentkezésére is számítanak, akik az idei Városi Farsang és Fánkfesztivál lebonyolításában segédkeznének. 

 

És hogy a mágocsiak szeretnek főzni, sütni, az tavaly kiderült. A helyi német nemzetiségi egyesület a bejglisütés után fánkkészítést hirdetett, amire sokan jelentkeztek. Készültek is a jobbnál jobb szalagos, csöröge-, krumplis fánkok, attól függően, hogy ki melyiket kedvelte.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában