Vigasz a gyászban

2022.08.24. 15:19

Átadták és felszentelték a Pécsi Központi Temetőben a lelkipásztori szolgálat irodahelyiségét

Átadták és felszentelték a Pécsi Központi Temetőben a szeptember 1-én megnyitó lelkipásztori szolgálat irodahelyiségét. A gyászolók így onnantól kezdve egy helyen intézhetik az elhunyt családtag búcsúztatásával és temetésével kapcsolatos világi teendőket és az egyházi szertartást.

Radnai B.

Fotó: Laufer László

Egy családtag vagy közeli barát elvesztése és meggyászolása az egyik legnehezebb lelki megpróbáltatás az életben. Ennek kapcsán nyújthat vigaszt a gyászoló pécsi híveknek, hogy a Pécsi Egyházmegye és a Pécsi Központi Temetőt üzemeltető Biokom Nonprofit Kft. együttműködésében jövő hét csütörtöktől a temető által biztosított helyiségben a helyszínen intézhetik az egyházi szertartást az egyházmegye képviselőjével, aki mindeközben lelki vigaszt is nyújt majd a gyászolók részére.

– A gyász, a halál és a temetés az az időszak, amikor a legnagyobb szüksége lehet egy hívőnek arra, hogy az egyház mellette álljon 

– mondta el a lelkipásztori szolgálat irodahelyiségének hivatalos átadóján, Felföldi László, pécsi megyéspüspök. – Az egyházi temetések intézésében fogjuk ezáltal egészen közelről segíteni azokat akik ezt igénylik, kérik, de természetesen a gyász feldolgozásában is segítséget fogunk nyújtani.

Fotós: Laufer László

– Egyértelmű célunk az, hogy évről-évre mind méltóbb körülmények fogadják a sírkertbe kilátogató lakosokat és minél méltóbb módon tudjanak megemlékezni szeretteikről 

– vélekedett Meixner Barna, a Biokom ügyvezetője, aki szerint az egyházmegyével való együttműködés tökéletesen illeszkedik ebbe a sorba.

Az ünnepélyes átadót követően Felföldi László felszentelte a lelkipásztori irodát, amely a ravatalozó épületében várja majd a gyászoló híveket és a szeptember elsejei megnyitást követően, a félfogadási ideje pedig megegyezik majd a temetői ügyfélszolgálat nyitva tartásával.

Fizikai és infrastrukturális fejlesztések is lesznek még

Az idei évben Pécsi Központi Temető elindította a Rauch János Városi Sírkert Megújítási Programot, amely keretein belül további fejlesztéseket tervez a közeljövőben a Biokom Nkft.

Többek között exkluzív urnaparcellát és új urnaföldeket is kialakít majd a vállalat, de lesznek infrastrukturális korszerűsítések is. Megújul például a szolgáltatásrendszer, méghozzá azzal a szándékkal, hogy gyorsabb és jelentősen egyszerűbb legyen az ügyintézési folyamat.

A program legfontosabb eleme mindezek mellett a temető kerítésének és az északi főbejárat szemet gyönyörködtető kapujának a felújítása, melyet a program névadója, Rauch János építészmérnök, egykori városi főmérnök tervezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában