Elkészült a játszótér is

2022.11.17. 11:34

Bölcsőde épül a faluban, fejlesztik a halastavat is Márokon

Az önkormányzat idén több mint 5 millió forint támogatást nyert a Magyar Falu Program keretében játszótér építésére. A településen ezen túlmenően további fejlesztések is folyamatban vannak.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: K. Zs.

 A munkálatok elkészültek, a Kossuth Lajos utcában lévő, fa játékelemekből álló új játszóteret már igénybe is vehetik a gyerekek. A településen korábban volt egy 20 évvel ezelőtt épített játszótér, de azt elbontották, és jelenleg felújítják. A megújult játékokat a tájház hátsó udvarában helyezik majd el. 
Más beruházások is zajlanak a faluban, folyamatban van a többfunkciós szolgáltatóközpont felújítása, amely során szigetelik az épületet, tetőt javítanak, és kívül-belül újrafestik a falakat. A munkálatok várhatóan év végéig befejeződnek. 

Fotós: K. Zs.

Emellett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert pályázati forrásból egy új 180 négyzetméteres bölcsőde épül, továbbá a halastónál két beruházás zajlik. „A horgásztó jó karba helyezése” című projekt keretében mederrendezés, tókotrás, valamint az ott lévő árapasztó műtárgy, zsilip, gát és lecsapolóárok helyreállítása valósul meg. Erre az önkormányzat 100 millió forint pályázati támogatást nyert. A projekt előkészületei (tanulmányok elkészítése, tervezési feladatok, közbeszerzés előkészületei) megtörténtek és jelenleg a közbeszerzés zajlik. Amennyiben kihirdetik a nyertes pályázót a kivitelezésre, a munka elkezdődik. 
A másik projekt keretében a tó környezetét közösségi színtérré fejlesztik, melynek része az útfelújítás, parkolókialakítás, padok, esőbeállók kihelyezése, egy kültéri konyha építése, a stég felújítása, valamint a köz- és parkvilágítás kialakítása. Erre 20 millió forint pályázati forrás áll az önkormányzat rendelkezésére, és a kivitelezés már elkezdődött. 

Krizics Zsanett, Márok polgármestere elmondta, a pályázatok előkészítése rengeteg idővel és munkával jár, de az önkormányzat folyamatosan és töretlenül azon dolgozik, hogy minél előbb megvalósuljanak a fejlesztések, és végre, a lakosok megelégedésére átadhassák a beruházásokat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában