Közel 100 darabból áll a gyűjtemény

2023.03.19. 16:32

Dr. Horváth Béla trófeáiból nyílt kiállítás a Siklósi Várban

Zs. K.

Forrás: Siklósi Önkományzat

Új állandó kiállítás nyílt a Siklósi Várban, az egykori ismert siklósi orvos, dr. Horváth Béla trófeáiból, melyet a családja ajánlott fel a városnak, illetve a várnak. A közel száz darabból álló gyűjtemény része Magyarország 10. legnagyobb, és a világ 24. legnagyobb szarvas­agancsa is. Dr. Horváth Béla huszonhat évvel ezelőtt, 1997-ben, 85 éves korában hunyt el. A Táncsics Vadásztársaság vadászmestere a Török-erdőnél ejtette el élete bikáját, agancsa mindvégig őrizte az emlékét dolgozószobájának falán.

Forrás: Siklósi Önkormányzat

Az állandó tárlat megnyitójára érkezett vendégeket Riegl Gábor polgármester köszöntötte, Agyaki Gáborral, az Országos Magyar Vadászkamara baranyai elnökével és Szentgyörgyváry Péter várkapitánnyal. Rajtuk kívül Békés Sándor vadgazdálkodási szakmérnök, a Nimród Vadászújság főmunkatársa üzenetértékű beszédet mondott dr. Horváth Bélát megidézve a vadászat kulturális és erkölcsi vonatkozásairól, közös szenvedélyükről. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában