Mindenki használhatja

2023.03.27. 12:01

Kerékpáros szervízállomást adtak át Bakonyán

Zs. K.

Kerékpáros szervízállomást adtak át és avattak szombaton délután Bakonyán. A körforgalomnál lévő buszmegálló mellett egy komplett szerelőállomást létesítettek, melyet a falubeliek és a településen átkerekezők is használhatnak. Janz Anikó, a község polgármestere elmondta, sok a kerékpárral közlekedő gyerek a faluban, rájuk is gondoltak, illetve azokra is, akik keresztülhaladnak a településen. Szerencsére egyre nagyobb a biciklis forgalom, már nem csak hétvégén, hanem jó időben gyakran hétköznap is. Bármikor történhet egy defekt, vagy egyéb probléma, ami miatt szükség lehet egy ilyen „megállóra”. Mellette van egyébként egy közkút is, így a kerékpárosok bármikor meg tudnak pihenni Bakonyán.

A településen egyébként folyamatosak a beruházások, az önkormányzat nyertes pályázatainak köszönhetően. Legutóbb az egykori tsz által épített szervizút teljes felújítására nyertek támogatást, melyből a teljes szakasz kiszélesítésére és újra aszfaltozására kerülhet sor, emellett a művelődési ház felújítása is megvalósulhat. A Magyar falu Programban nyert támogatásból az épület statikai helyreállítását, a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében nyert összegből pedig az energetikai korszerűsítését végezhetik el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában