Külön buszok indulnak

2023.04.09. 10:31

A fiatalsággal is találkozik majd Ferenc pápa

W.K.

Fotó: Christopher Furlong

Őszentsége Ferenc pápa 2023. április 28–30. között Magyarországra látogat. Az apostoli látogatás három kiemelt programja nagy érdeklődésre tart számot a hívők körében, melyekre már elkezdődtek a jelentkezések. 

A programokon való részvételről, az utazással kapcsolatban felmerülő kérdésekről a Pécsi Egyházmegyei Hivatal az alábbi tájékoztatást adta: április 28-án pénteken a szentatya a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal találkozik a Szent István Bazilikában, április 29-én szombaton pedig a fiatalokkal, a Papp László Sportarénában. Utóbbi programra katolikus középiskolás és főiskolás, egyetemista jelentkezőket hívnak és várnak. Az Arénában a Pécsi Egyházmegyéből érkezők részére összesen 711 férőhelyet biztosítanak a fiatalok és kísérőik számára, akiknek a személyes adatait – a biztonsági előírások figyelembevételével – az Egyházmegyei Hivatal előzetesen leadja a szervezőknek.

A Pécsi Egyházmegye külön buszokat szervez a fiatalok felutaztatásához. Fontos tudni, hogy a 14–18 év közöttiek csak írásos szülői beleegyező nyilatkozattal vehetnek részt a programon. Az Arénába csak regisztrált személyek léphetnek be biztonsági átvilágítás után, személyi igazolványuk felmutatásával. 

A jelentkezések gyűjtését a plébániákon már megkezdték. Április 30-án, vasárnap 9.30-kor a budapesti Kossuth Lajos téren tart szentmisét a Szentatya – a részvétel minden érdeklődő számára nyitott. A Kossuth térre már reggel 6-tól (vagy még korábban) be lehet majd lépni, de legkésőbb 8.15 órára mindenkinek el kell foglalnia helyét. A helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni, ezért is célszerű minél korábban érkezni. 

– A szentmisén külön regisztráció nélkül a biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni. Azok számára, akiknek a téren nem jutott hely, a környező utcákban biztosítanak kivetítőket, amelyeken követhetik a liturgiát. A pápai szentmisére egyházmegyei szervezésben nem indul autóbusz, ezt a plébániáknak önállóan vagy más plébániával összefogva kell megszervezniük. Központi buszparkolót Budapesten várhatóan a Bajcsy-Zsilinszky úton alakítanak majd ki 

– közölte a Pécsi Egyházmegye. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában