Bama.hu videó

2023.05.21. 16:40

Különleges növényeket csodálhattak meg a látogatók a PTE Botanikus Kertben (videó, galéria)

Tizenötödik alkalommal szervezték meg a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertjében a Pécsi Dísznövény-kiállítás és vásárt.

Cz. E.

Fotó: Laufer László

Május 20-án és 21-én a növények szerelmesei igazán örülhettek, hiszen beszerezhették a régen vágyott virágokat, és megcsodálhatták a kert számos gyűjteményét, amelyek ebben az időszakban vannak teljes pompájukban. Évről évre többen érkeznek a rendezvényre, amely több mint egy évtizeddel ezelőtt egy családias, kis létszámú eseményként indult.

A vásáron beszerezhetők voltak nehezen hozzáférhető fásszárú növények, félcserjék, plumériák, bonsai-növények és orchideák is. 

Az egyetlen kellemetlenséget az okozhatta csak, hogy nem volt lehetőség bankkártyás fizetésre, aki pedig nem hozott magával készpénzt, annak el kellett gyalogolnia a legközelebbi automatához – ami szerencsére nem volt olyan messze, és az idő is kellemes volt egy rövid testmozgáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában