Off-road

2023.05.20. 20:20

Látványosra sikerült a dagonyázás Beremenden

Nyolcadik alkalommal rendeztek Beremenden off-road nyílt napot.

Zs. K.

Fotó: Zs. K.

A szervező csapat tagjai – Horváth Ádám, Koza Tamás és Molnár Benjámin –, korábban együtt quadoztak, fél hektáros területen, majd mivel több barátjuk átpártolt a terepjáróra, 4 hektárosra bővítették a gyakorlóterületüket. A pályán évente kétszer, tavasszal és ősszel nyílt napot tartanak, ekkor bárki kipróbálhatja a sárdagasztást. A szombati nyílt napra ezúttal a szokásosnál kevesebb autó érkezett, de a korábbi években előfordult, hogy 50 jármű is dagonyázott a terepen. 

 

A szervezők elmondták, az utóbbi napok esőzése most igencsak technikássá tette a pályát, így inkább az épített autók tudtak mozogni, a gyári járművekkel nehezebben boldogultak a pilóták.

A nyílt napon sárgyorsulásban és ügyességi versenyben mérettették meg a járműveket. Sárgyorsulásban Kántor Gábor lett az első, Róka Máté pedig a második. Az ügyességi versenyben Koza Tamás, Róka Máté és Kántor Gábor volt a helyezési sorrend. 

A szervezők megköszönték a program támogatóinak felajánlásait, valamint Alföldi Gábornak az autómentést, Dobos Jánosnak és Pintér Patriknak pedig a pályarendezést, ősszel pedig minden érdeklődőt várnak újra a nyílt napra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában