Mélylila virágtenger

2023.06.24. 14:40

Még a levenduláról szólnak a hétvégék Magyarszéken

Czeczon Enikő

Fotó: Für Henrik

A Lavender Hill Mecsek első alkalommal várja az érdeklődőket levendulaszüretre a Pécstől mindössze húsz kilométerre található mezőre, amely Magyarszéken a szőlőhegyen, a Sikondai-tavak szomszédságában terül el több mint kétezer négyzetméteren, amelyen mélylila francia levendulák pompáznak.
A mező első szürete már lezajlott a június 17-ei hétvégén, de nincs megállás, hiszen még két hétvégén várják a szüretelni vágyókat. Június 24-én egy zártkörű rendezvény miatt délelőtt 9 és délután 4 óra között lesznek nyitva, de június 25-én, valamint július 1-jén és 2-án délelőtt 10 és délután 6 óra között lehet levendulát gyűjteni. Fontos azonban tudni, hogy az időjárás függvényében változhat a nyitvatartás.

Levendulát szedni csak a helyszínen vásárolt kisebb vagy nagyobb méretű aratótasakba lehet, amelynek megvásárlása egyúttal a belépésre is feljogosít. A szüret mellett a látogatóknak lehetőségük nyílik kézműves dekorációkat és ajándéktárgyakat is vásárolni.
A részletekért érdemes ellátogatni a Lavender Hill Mecsek weboldalára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában