Agrár seregszemle készül

2023.07.16. 13:58

Augusztusban indulnak a Szentlőrinci Mezőgépnapok

Mohay Réka

 Több éves szakmai hagyományt követve a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány és szakmai partnerei ismét várják a gazdálkodókat kétnapos szakmai rendezvényre a Szentlőrinci Mezőgépnapok során.

Négy évvel ezelőtt új szakmai koncepció mentén indult útjára a Szántóföldi gép- és technológia bemutató, amely ezt követően 2022-től kibővült tematikával, valamint új néven, Szentlőrinci Mezőgépnapok néven várja a szakma iránt érdeklődő gazdálkodókat.

Augusztus 9-én és 10-én két napon keresztül technikák és technológiák színe-javát vonultatja majd fel a mezőgazdaságban tevékenykedő, a gazdálkodás újdonságai iránt érdeklődő agrárgazdálkodók számára. A két fő program az állógép bemutató és a szántóföldi gyakorlati bemutató lesznek. – Változatlanul fontosnak érezzük, hogy a mezőgazdasági gépesítés innovációi, új gyakorlatai, precíziós megoldásaiból lehetőség szerint mind több bemutatásra kerüljön – fogalmaznak a szervezők.

– A számos baranyai agráresemény között idén is ez lesz az a komplex szakmai esemény, amely a szántóföldi termelés gépi és technológiai újdonságaival várják az érdeklődőket, s ahol a gyakorlatban, kézzel fogható közelségben is megtekinthető lesz a sok újdonság 

– teszik hozzá.

A Mezőgépnapokat augusztus 9-10-én a Szentlőrinci Rendezvény Centrumban és a közelében kialakított szántóföldi gyakorlati bemutatóterületen látogathatják az érdeklődők. 

A rendezvényt augusztus 9-én 9.30-kor dr. Feldman Zsolt, Mezőgazdaságért és Vidékfejlesztésért felelős államtitkár nyitja meg.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában