A múltba utaznak a táborozók

2023.07.04. 11:00

Túráznak és ősállatok csontjait is kézbe vehetik a gyerekek

Még van néhány szabad hely a Janus Pannonius Múzeum szervezésében megvalósuló Múltidéző! - régészeti napközis táborra, amelyet július 10. és 14. között tartanak.

Czeczon Enikő

Fotó: Nagy Balázs

A nem mindennapi kalandokat ígérő táborra már csak július 4-ig lehet jelentkezni. A tábor keretében megannyi élmény várja az 5-6. osztályt végzett gyermekeket. Kirándulnak egyet a Jakab-hegyen, ahol felfedezik Zsongorkőt, valamint megtekintik a kolostor és a vaskori halmokat, ősállatcsontokat vesznek kézbe, pincetúráznak, előadást hallanak a lovak szerepéről, lócsontvázat raknak össze, középkori lovas katonákkal ismerkednek. 

Mindezek mellet Kantavárra kirándulnak, ahol megismerkednek a terület történetével, valamint a középkori gyógynövényekkel és harci játékokkal is. És ha ez nem lenne elég, akkor őskori régészeti tárgyakat is érintenek a gyerekek, valamint római ételeket is kóstolnak, és Kelta arcfestést és szerepjátékot is ígérnek a szervezők.

Szóval, aki nem akar lemaradni, annak cselekednie kell. További információt szerezni, valamint jelentkezni a [email protected] e-mailcímen, vagy a 06302982771 telefonszámon lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában