Hamisítatlan utcabál is lesz

2023.08.16. 21:00

A település várossá avatásának 30. évfordulóját is ünneplik Pécsváradon

Czeczon Enikő

Augusztus 20-án nemcsak az államalapítást és az államalapító Szent István királyt ünneplik Pécsváradon, hanem a település várossá avatásának harmincadik évfordulóját is. Erre az alkalomra több programmal is készül a város. Délelőtt 9 órakor a Nagyboldogasszony Templomban ünnepi szentmisét tartanak, amelyet Lovász Zsolt plébános celebrál. Ezt követi délelőtt 10 órától a koszorúzási ünnepség és a kenyérszentelés.

Az ünnepségen Pécsvárad várossá avatásának harmincadik évfordulója alkalmából ünnepi beszédet mond Zádori János polgármester. A koszorúzási ünnepségen közreműködik a Pécsváradi Városi Tűzoltózenekar Wagner József karnagy vezetésével, valamint Kopa Dorottya és Keller Miklós.

A településen a művelődési központ előtti Európa téren népünnepélyre hívják az érdeklődőket délután 5 órától, amelyen fellép a Pécsváradi Tűzoltózenekar és meglepetés vendégegyüttesük a Pécsváradi Nyugdíjas Egyesület Amatőr Csoportja.

Este pedig utcabál várja az ünneplőket, amihez a talpalávalót a mohácsi NGR zenekar szolgáltatja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában