Kiszakadnak a mindennapokból

2023.09.27. 15:40

Családi napot rendeznek az állami gondoskodásban élő gyermekek és szüleik számára

Családi napot rendez a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató a Baranya vármegyei gyermekvédelmi gondoskodásban (állami gondoskodásban) élő gyermekek, fiatalok és nevelőszüleik számára szeptember 29. péntek 10 órától a hosszúhetényi sportpályán. 

Bama.hu

Baranya vármegyében jelenleg 372 vér szerinti családjából kiemelt gyermek él az ÁGOTA Közösség 100 nevelőszülőjénél. Fontos számunkra, hogy az állami gondoskodásban élő gyermekek nevelőszülei megismerhessék azokat a társakat, akik a megyében hasonló helyzetben élik a mindennapjaikat: vállalják a családjukból kiemelt gyermekek nevelését, gondozását. A náluk élő fiatalok pedig találkozzanak sorstársaikkal, ezáltal tudják, nincsenek egyedül.   

Célunk az ÁGOTA Családi nap szervezésével, hogy nevelőcsaládjaink egy napra kiszakadjanak a mindennapok feladataiból és jól érezzék magukat egymás, és a gondoskodásukban élő gyermekek társaságában.  Az eseményre 200 főt várunk.   

A családi fesztivál reggel 10 órakor kezdődik és délután 15 óráig tart. Ebben a reggeli ébresztő aerobic, a lovaskocsikázás és a játékos sportverseny éppúgy helyet kap, mint az arcfestés vagy a csillámtetoválás. A családok számára főzőversenyt rendezünk. Nagy örömünkre szolgált, hogy számos szervezettől érkezett felajánlás nevelőszülős családjaink számára, ezeket az ajándékokat tombolán sorsoljuk ki nevelőszülőink között.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában