Inspiráló, tanulságos történetek

2023.09.12. 16:40

Rendhagyó életutakat ismertünk meg a pálosoknál

Szeptembertől 22-től este hét órától hat hetente új programsorozatot indít a Pálos Lelki Központ.

Mohay Réka

Forrás: MW

Az Utak a csendbe lelkiségi, imádságot fókuszba helyező alkalmakat követően most más irányt vesznek az előadások. A MERJ! című sorozatban beszélgetős, kötetlen eseményekre hívják az érdeklődőket péntek esténként: nem mindennapi, különleges életutakat mutatnak majd be.

– Az itt elhangzó beszélgetésekből a résztvevők megismerhetnek olyan utakat az életben, amelyek nem szokványosak, nem hétköznapiak, de mindenképp inspirálóak és tanulságosak

 – fogalmaznak a szervezők

– Vendégeink mind megküzdöttek valamilyen formában az élet adta lehetőségeikkel, ebből sikerült kihozniuk valami igazán értékeset és figyelemreméltót – teszik hozzá.

Az első alkalom vendége Fedinecz Pál, magánénekes, statiszta, a Marianum iskola tanára és kisember lesz, aki egy achondroplasia nevű betegség miatt 130 cm magas. – Mindenért kétszer annyit kell küzdenie, mint másoknak, mégis jelenlétében azt érezhetjük, hogy nincs lehetetlen – hangsúlyozzák a Pálos Lelki Központ szervezői. A vendéggel dr. Tiringer Aranka pszichológus beszélget.

A lelki központ által nyújtott élmények iránt érdeklődőket több más esemény is várja szeptembertől. Amellett, hogy az országos Ars Sacra programsorozaton belül 19-én itt zenél a Misztrál, amelyet a Szent Imre templom és a lelki központ vezetett látogatása követ, elindul a Test teológiája előadássorozat is szeptember 15-től, délután négy órai kezdettel.

– Fél éves lelki zarándokutunk célja az emberi szexualitás jelentésének és jelentőségének megértése, más szóval, szeretnénk új megvilágításban látni, hogy miért is vagyunk férfinak és nőnek teremtve, hogy miként lehetünk valódi ajándék egymás számára, és hogy mi a titka a mindhalálig menő házastársi hűségnek. Ezeknek az alkalmaknak nem az a célja, hogy erkölcsi szabályokra emlékeztessünk vagy bűntudatot keltsünk bárkiben is, hanem közösen tanulmányozzuk azt a csodát, amelyet testi létünkben hordozunk. Ezen az úton Szent II. János Pál pápa tanítása, a Test Teológiája lesz kísérőnk 

– fogalmazzák meg törekvéseiket a pálosok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában