Szépen fejlesztenek

2023.08.19. 12:00

Renoválták a kegytemplom ajtóit Máriakéménden

Wald Kata

A sokak által ismert és megkedvelt máriakéméndi kegyhelyen a Máriakéméndi Kegy­templomért Baráti Kör tagjainak és a támogatóknak köszönhetően az idei év első felében több fejlesztés, beruházás is megvalósult. Biki Endre Gábor templomgondnok beszámolója szerint a kegy­templom főkapujának oszlopát újították fel, díszelemeket is beépítve, a templom ajtóinak renoválására is sor került, illetve a melléképület vihar következtében beszakadt tetejét is megjavították, új nyílászárókat építettek be, és a hátsó falazatát is megerősítették. 

Az év első felének eredménye az is, hogy a kegytemplomban a sekrestye feletti terembe bevezették az áramot, új világítótesteket helyeztek el, a termet kifestették, a padlót csiszolták, lakkozták.

Mint megtudtuk, a zarándokszállás se marad ki a fejlesztésekből a beszámoló szerint: a közel negyvenéves gázbojler tönkrement, helyette újat vásároltak és építettek be. 

A következő nagy ünnepre pedig Máriakéménden szeptember 3-án, vasárnap kerül sor: ekkor tarják a németek búcsúját Kisboldog­asszony-naphoz kötődően. A búcsú 14 órakor kezdődik, 14.30-kor német nyelvű ünnepi szentmisén vehetnek részt az érdeklődők, majd keresztútjárás következik, amit kulturális műsorok és koncert követ a szabadtéri színpadon, a templom parkjában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!