Szentmise is lesz

2023.10.13. 13:20

Kezdődnek a Regionális Ifjúsági Találkozók

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ground Picture

Indulnak a Regionális Ifjúsági Találkozók (RIT) a Pécsi Egyházmegyében – az első alkalomra Pécsen kerül sor, október 14-én, szombaton, a Szent Mór Iskolaközpont sportcsarnokában. A 9-től 16 óráig tartó rendezvényen, amelyre 14 és 35 év közti fiatalokat várnak, a program a következő: dicsőítés, beszélgetés, szentmise, szentségimádás, tanúságtételek, illetve a résztvevőknek lehetőségük nyílik a környékbeli keresztény ifjúsági szervezetekkel való ismerkedésre.

A Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint az idei Máriagyűdi Ifjúsági Találkozót követően merült fel az igény egy utótalálkozó megszervezésére, amely gyorsan négy helyszínesre bővült. 

– A Regionális Ifjúsági Találkozókkal a cél, hogy útmutatást és segítséget nyújtsanak ahhoz, hogy az egyházmegye plébániáin ifjúsági csoportok és közösségek alakuljanak, valamint a meglévő közösségek megerősödjenek

 – közölték. 

A RIT-et szervező fiatalok a hagyományteremtő céllal indított programsorozatnak önálló arculati elemeket terveztek, hozzá saját honlapot és közösségi oldalakat hoztak létre. 

Az egyes találkozókat félévente, ősszel és tavasszal rendezik meg. Pécsett a Szent Mór Iskolaközpont ad helyet az első alkalomnak október 14-én, majd Dombóváron október 21-én, Szekszárdon október 28-án, Mohácson pedig november 11-én találkoznak a fiatalok a Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola tornatermében, az őszi Regionális Ifjúsági Találkozón. Fontos tudni, hogy a rendezvényeken való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában