Egy héten át zajlik a Szenior mozgásnapok

2023.10.08. 15:40

Lesz itt örömtánc, gerinctorna, egészségszűrés és a petanque-játékot is meg lehet tanulni

A pécsi Nyugdíjasok Egyesülete Szenior mozgásnapokat szervez október 9–14. között: a hat nap során kilencféle programba lehet aktívan bekapcsolódni.

Mészáros B. Endre

A kép illusztráció

Fotó: Ground Picture

 Október 9-én hétfőn kezdődik a sorozat, a Pécs Keleti Civil Kapcsolatok Házában (Pécs, Dobó István út 86-90.) délelőtt 10-től 12 óráig asztaliteniszre és szabad sportolási lehetőségre várják az érdeklődőket – a helyszínen a szervezők biztosítanak sport­eszközöket. 

Gerinctornán lehet részt venni október 10-én, kedden, 17 és 18 óra között az Éltes Mátyás Iskolában (Pécs, Építők útja 9.) A Baranya Megyei Szabadidősport Szövetséggel közös programban Kumli Júlia vezeti a tornát, melyre vinni kell torna- vagy jógaszőnyeget. 

Reggeli torna következik 11-én, szerdán, 9 órától Bozóné Szabó Beáta vezetésével a Pákolitz István Közösségi Házban (Pécs, Komját Aladár út 2.) ahol a közös mozgást követően A minőségi életünk titkai címmel interaktív előadás és egészségszűrés lesz a Regenárium szakemberei segítségével. Ugyancsak ezen a délelőttön a Tüzér utcai szenior-teniszpályán 10 órától petanque és pingpongjátékot szerveznek. A petanque francia eredetű, könnyen elsajátítható golyós játék (lesz oktatás is) és a szervezők biztosítják az eszközöket. 
Túrázni lehet október 12-én csütörtökön a Rotary körsétány – Állatkert vonalon (távolság: 7 km, emelkedés 86 m, lejtés 233 m). Indulás a Főpályaudvarról 8.05-kor, a 35Y-os busszal, időjárásnak megfelelő öltözetben (zárt cipő, túrabot javasolt). A túrát Lovák Ibolya vezeti, de ha induláskor esik az eső, akkor a program elmarad. Délután 14 órától pedig a Tüskésréten zajlik közös séta és a felnőtt sportjátékok kipróbálása. 

Szeniorörömtánc-találkozó és tánctanulás, a program október 13-án, pénteken, a Zsolnay Negyed Pirogránit udvarán (esőhelyszín: E78) 14 és 16 óra között. 
Végül október 14-én szombaton nordic walking oktatáson lehet gyakorolni a Mandulásban 9.30 és 11.30 óra között. Erre a rendezvényre a főpályaudvarról 8.50-kor indul a helyi járatú autóbusz. A programot Kumli Júlia vezeti, az eszközöket itt is a szervezők biztosítják. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában