A jó hangulatra is gondol

2023.10.03. 11:30

Mosolyt csal a látványos koktélokkal a vendégek arcára (galéria)

A hollywoodi filmekben gyakran láthatunk olyan jeleneteket, amelyekben a szereplők csinos koktélruhában felöltözve különlegesebbnél különlegesebb italokat kortyolgatnak. Mi nem utaztuk át az óceánt ezért a képért, de Solymár Tamás, a Tomiepult tulajdonosa és megálmodója elrepített minket ebbe a nem mindennapi világba.

Czeczon Emese

Fotó: Solymár Tamás

Három éve, az első Covid-hullám idején a vendéglátásban dolgozó Solymár Tamás is azok közé tartozott, akik egyik pillanatról a másikra elveszítették a munkájukat. Azonban ez a változás volt az alapja annak, hogy a mára népszerűvé vált koktélpultja megalakult.

– Igazából amikor a négy fal közé kényszerültem, akkor nagyon unatkoztam, és elkezdtem italokat gyártani otthon

 – részletezte a Tomiepult megálmodója. – Videókat nézegettem, ötletelgettem, a kész italokról fényképeket készítettem, és feltöltöttem a közösségi oldalakra. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam, ezért gondoltam azt, hogy ezzel talán érdemes lehet foglalkozni. Így született meg a vállalkozásom, amelyet jövevénygyermekemnek nevezek.

Mint megtudtuk, egy asztalos és restaurátor segítségével készült el az a pult, amely esküvőkön, születésnapi partikon, céges rendezvényeken, kerti mulatságokon biztos pontként szolgál az italfogyasztók számára. Azonban ez még nem minden. Solymár Tamás elmondása szerint az ő vállalkozása egy még extrább szolgáltatásként is működik, hiszen amellett, hogy a finomabbnál finomabb hűsítőket gyártja, az események házigazdáiról is leveszi a terhet.

– Sokszor mondom, hogy élményt nyújtok, nem pedig szolgáltatást. Ha valahova kitelepülök, akkor én biztos, hogy az italok elkészítése mellett a vendégek jókedvéről, kényelméről is gondoskodom, ezáltal a szervezők is tudnak gondtalanul pihenni, kikapcsolódni. Nekem az az öröm, amikor egy-egy koktélommal mosolyt csalok az emberek arcára.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ennyi mindenhez kell-e valami képesítés. A Tomiepult tulajdonosa amikor belekerült ebbe a közegbe, akkor beült a koktélok iskolájának padjába – azonban a kapott papír mellett sokkal fontosabbnak tartja a kreativitást. Solymár Tamás mindig arra törekszik, hogy egyedit gyártson. Nem dolgozott hajón vagy professzionális bárban, ő saját magát képzi tovább.

Lényeges megemlíteni, hogy vállalkozását teljes mértékben egyedül kalauzolja a koktélok világában. Bárhová kitelepül, ahová hívják, azonban mivel személyautóval járja a rendezvényeket, ezért egyelőre Baranya és vonzáskörzetében vállalja el a felkéréseket. Nem titkolt célja, hogy országos hírnévre tegyen szert a Tomiepult, és már volt olyan helyzetben is, amikor az egyik eseményen pultja egy neves koktélcsapattal került szembe – elmondása szerint nem maradt szégyenben. Minden esetben megpróbálja kihozni saját magából a maximumot úgy, hogy szívét-lelkét beleadja munkájába, és ez a lelkesedés az, amely reményei szerint az italain is meglátszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában