Tündérszépek 2024

2024.02.17. 14:00

A versenyzők egy koronát már biztosan viselnek: a haj a nő éke

Immár ötödik alkalommal indítja útnak a Mediaworks Hungary Zrt. az országos szépségversenyét, ahol elsőként a megyei fordulóban mérettethetik meg magukat a jelentkezők. Összesen harminc lánynak van lehetősége arra, hogy akár saját portfólióval, akár szervezett fotózáson mutassa meg bájait. Mint minden évben, idén is adunk pár tippet, hogyan készülj fel egy szépségversenyre. A mai témánk pedig nem más, mint a hajkoronád.

Bama.hu

Egy fotón magabiztosabban szerepelhetsz, ha meg vagy elégedve a frizuráddal. Egy hölgy, akinek szép a haja, magával ragadja nők és férfiak tekintetét egyaránt. Fodrászok adtak tippet nekünk, hogyan érd el ezt a fontos csáberőt.

haj, fésű, lány
A haj a nő éke. A jól megválasztott frizura hatalmas önbizalmat ad.
Fotó: getty/Chris6

A hajápolás az egyik alapvető lépése az egészséges és ápolt megjelenésnek. A megfelelő hajápolási rutin segít megőrizni a haj egészségét, vitalitását és szépségét. Fontos, hogy figyelmet szenteljünk a megfelelő termékek kiválasztására és alkalmazására, valamint az egészséges életmódra is odafigyeljünk, mivel a belső egyensúly is meghatározó szerepet játszik a haj állapotában.

Nevezz még most, mielőtt betelnek a helyek

Saját portfólióval is lehet jelentkezni, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Baranya vármegye szépségei Tolna, valamint Somogy hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án indul. NEVEZZ MIELŐBB, mert a regionális fordulóba legfeljebb ötven hölgy juthat be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt indul!

 

Kezdjük a hajápolási alapoktól

Az első lépés a megfelelő sampon kiválasztása. Fontos, hogy olyan samponokat válasszunk, amelyek a haj típusának megfelelően hidratálják, táplálják vagy éppen tisztítják a hajat. Ha száraz a hajad, akkor hidratáló samponokat érdemes választani, míg zsíros haj esetén zsíroldó hatású termékeket érdemes alkalmazni.

Hidratálás mindenek felett

A kondicionáló használata elengedhetetlen a haj hidratálásához és táplálásához. Ez segít megelőzni a haj töredezettségét és szárazságát, valamint könnyebben kezelhetővé teszi azt.

Fontos a hővédelem

A hajszárítás során érdemes vigyázni, hogy ne legyen túl forró a levegő, mert ez károsíthatja a hajat. Ajánlott a langyosabb hőmérséklet használata, valamint a hajszárító távolságának tartása a hajtőtől.

A rendszeres hajvágás is fontos a haj egészségének megőrzése érdekében. Ez segít eltávolítani a töredezett végeket, így a haj ápoltabb és egészségesebb lesz.

Oké, oké, de milyen frizurát válasszak a szépségverseny fotózására?

Idén is hódítanak a hullámok. Ha azt akarod, hogy gyönyörű loknik keretezzék az arcod, nem is kell feltétlenül bonyolult és tűzforró szerkezetet beszerezned. Az interneten már számos videót találsz olyan technikákról, ahol gyakorlatilag álmodban készül a királynői frizurád. Személyes kedvencünk a a fürdőköntös övével készíthető.

Persze nem muszáj beállnod a hullámozók sorába, ha maradnál az egyenesnél, mindenképp figyelj vasaláskor a hővédelemre!

Rakoncátlan fürtök? Nem is göndör, nem is egyenes? Nem probléma!

Néhány évvel ezelőtt a középiskolákban álmos tekintetű lányok pislantottak össze a nulladik óra előtt, hiszen hajnalban keltek, hogy nagy tömegű hajukat egyenesre vasalgassák, mert ébredéskor nem az a látvány fogadta őket, amit látni szeretnének. Manapság már rengeteg olyan termék van a piacon, ami kifejezetten ezeket a megzabolázhatatlannak tűnő, sehova tartozni nem akaró hajszerkezeteket teszik koncentrálttá, és vidám loknissá. Érdemes kipróbálni, és teret adni azoknak a fürtöknek.

Ha pedig felkészültél, ne felejtsd el beküldeni a jelentkezésedet a Tündérszépek szépségversenybe! Még van időd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában