Összesen 239 kilométer

2024.04.17. 14:00

A Zselic legszebb pontjait fedezhetik fel a táborban, két keréken

Az ország minden tájáról érkező fiatalok idén is együtt fedezik fel a Zselic varázslatos dombvidékét. 2024-ben is folytatódik a Vándortábor Program, idén már 39 útvonalon, négyféle táborban (gyalogos, kerékpáros, kenus, zarándok) vehetnek részt a gyermekek.

Tóth Viktória

sdr

A 2017-ben indult Vándortábor Program célja, hogy ráébresszen a sport és természetjárás szépségeire, miközben élményekkel teli nyári szünidőtöltést biztosít. A program során felső tagozatos és középiskolás diákok kapnak lehetőséget arra, hogy aktívan, tartalmasan töltsék el a szünetet, élményeket, új barátokat szerezzenek és megismerjék hazánk értékeit.

Vándortábor Program, sport, természetjárás
A Vándortábor Program célja, hogy ráébresszen a sport és természetjárás szépségeire, miközben élményekkel teli nyári szünidőtöltést biztosít
Forrás: MW

Térségünkben a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és a Szigetváron tevékenykedő Szinergia Egyesület szervezésében tartanak kerékpáros vándortábort. A Zselici Kerékpáros Vándortáborba a meghirdetett 25 turnusból 22 már rövid idő alatt betelt. A tavalyi évhez hasonlóan az ország minden pontjáról érkeznek a csoportok, hogy megismerjék ezt a páratlan szépségű tájat.

A Vándortábor Program útvonala a Zselicben

A Szinergia Egyesülettől megtudtuk, hogy a diákok Szentlőrincről indulnak, hogy még aznap felkapaszkodjanak a Zselic legmagasabb pontjára, ahol a tavaly átadott Hollófészek kilátóból csodás panoráma tárul majd a szemük elé. Az Ibafai Pipamúzeum egyedülálló hangulata után kihagyhatatlan program a Zselici Csühögő. Bőszénfán szarvasokat simogathatnak, Kaposmérőn bölényekkel találkoznak, Vásárosbécen pedig solymászbemutatón vesznek részt.

– Megismerkedhetnek hazánk első csillagoségbolt parkjával, betekintést nyernek a táj népi építészetébe a Szennai Skanzenben, megmártóznak a Deseda tóban, majd körbe is kerekezik azt a 2022-es év kerékpárútján. A tábor utolsó állomása Szigetvár, ahol a Zrínyi Vár új interaktív kiállításának köszönhetően igazi időutazásban lesz részük, majd a Szigetvári Gyógyfürdőben pihenik ki a hét fáradalmait. 239 kilométer tekerés vár mindenkire, aki részt vesz a Zselici Kerékpáros Vándortáborban. A turnusokra a Zselicben csak csoportosan, más helyszíneken egyénileg is lehet jelentkezni

 – ismertette az egyesület.

Akik az osztálykirándulásukat szeretnék aktívan eltölteni, azoknak sem kell lemondani a zselici élményekről, idén megnyílt a lehetőség az egynapos osztálykirándulásokon való részvételre is a térségben. Ehhez ingyenesen biztosítanak kerékpárokat és különféle programlehetőségek közül lehet választani.A 33 kilométer hosszú túra Szigetvárról indul és Mozsgón át érkezik meg Almáskeresztúrra. A bringasvandor.hu weboldalon további információk is kaphatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában