„Fontos Vagy Nekünk”

2021.08.07. 10:18

Támogatást nyertek el programjaik kivitelezésére

A járványhelyzet arra kényszerítette a „Fontos Vagy Nekünk” Egyesület tagjait, hogy a pandémia időszakára kissé felfüggesszék aktív tevékenységüket.

Zs. K.

Forrás: "Fontos vagy nekünk" Egyesület facebook

Ebben az évben viszont újult erővel továbbra is a hagyományok ápolásán dolgoznak. 2021-ben egyes tervezett programjaikat részben önállóan, részben pedig – a korábbi gyakorlatot követve – a horvátországi Belső-Drávaszög magyarlakta településeivel közösen kívánják megvalósítani.

Az egyesület megalakulása óta (2012) elkötelezettséget vállal a drávaszögi kultúra megőrzése iránt, számba véve az élő vagy megeleveníthető örökséget. Tevékenységükkel, illetve programjaikkal továbbra is céljuk, hogy népszerűsítsék az itt élő emberek saját közösségeinek hagyományait, erősítsék az itt élő népek összetartozásának érzését.

Ennek érdekében idén is pályázatot nyújtottak be a Nemzeti Együttműködési Alaphoz a programjaik megvalósítására. A Drávaszögi gyermekek tehetséggondozó táborára több mint két és fél millió forintot, míg a VIII. Drávaszögi Magyarok Fesztiváljára és egyéb kulturális rendezvények megvalósítására pedig csaknem 1,3 millió forint támogatást kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!