Postabontás

2022.03.26. 18:49

Megbecsülést érdemel a betegszállító - állítja olvasónk

Az egészségügyben dolgozom, és a minap egy véletlen beszélgetés kihallása kapcsán szembesültem azzal, hogy a betegszállító kollégák (is) milyen kiszolgáltatottságnak vannak kitéve a napi munkavégzésük során.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

A munkaidejük reggel 4 órakor kezdődik és jó esetben este 10 órakor ér véget. Ezek a kollégák minden nap azért kelnek fel hajnalban, hogy a betegeket – akikre úgy tekintenek, mintha családtagjaik lennének – elvigyék a szükséges kezelésekre. Ez a feladatkör rendkívül nagy felelősséggel jár – a kívülállók ebből semmit sem érzékelnek. Feszített tempóban dolgoznak a betegszállítók, mivel a gyógyuláshoz elengedhetetlen kezelésekre mindig időben oda kell érni. 

 

A történet sajnos negatív fordulatot vesz, az igazság ugyanis az, hogy a betegszállítók, jóllehet rendkívül fontos munkát végeznek, nincsenek megbecsülve. A munkaadójuk – ahogy az általam meghallott beszélgetésből kiderült – minden pillanatban annak a lehetőségét keresi, hogy miként tudja megalázni őket. 

 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!