Postabontás

2022.04.04. 07:57

A pénztárakat fertőtleníteni kellene - veti fel olvasónk

Elgondolkodtató a Postabontásban megjelent írás az automata pénztárakról.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

A sok figyelemre méltó gondolat közül az egyik, hogy ezeket az eszközöket nem fertőtlenítik. Legalábbis én még soha nem láttam, hogy valamelyik eladó ezzel foglalatoskodott volna. Pedig a koronavírus, bár enyhült a járvány, továbbra is velünk van. Felvetődhet a kérdés, hogy a bankautomatákat se fertőtlenítik minden vásárló után, akkor az automata pénztárak esetében ez miért is lenne indokolt. 

 

Hát azért, mert például én, amióta kitört a járvány, a bankautomatához nem is járok, megfogadva a sokat hallott tanácsot, kerülöm a készpénz használatát. Nekem tehát ideális lenne az automata pénztár, hiszen mindig bankkártyával fizetek. Viszont én se használom szívesen, mert idegesít a különféle utasításokat adó gépi hang. Ha pedig belegondolok abba, hogy fertőző betegség melegágya is lehet egy ilyen szerkezet, inkább kerülöm. És mielőtt valaki feltenné a kérdést, hogy az nem zavar-e, hogy a bevásárlókocsikat se fertőtlenítik, inkább megadom a választ: saját bevásárlókosarat viszek magammal. Kérdés, hogy meddig tudom kerülni az automata pénztárakat, hiszen egyre több helyre telepítettek ilyen gépeket. 

 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!