fejlesztés

2018.01.22. 16:00

Napelemek kerültek a városháza tetejére

Befejezték a napelemek telepítését a komlói városháza épületén a szakemberek. A tavaly indult beruházás a megyei kormányhivatal mintegy egymilliárd forintos európai uniós projektjének a része.

W. K.

Környezetbarátabb működés és anyagi megtakarítások – ezek a legfontosabb hozadékai a Baranya Megyei Kormányhivatal energiahatékonysági nagyprojektjének, amely során megyeszerte 31 helyszínen végeznek energiahatékonysági célú fejlesztéseket. A tavaly év végén indult beruházásban a kormányhivatal intézményeinek és a kormányablakoknak otthont adó ingatlanok érintettek, így többek között a komlói városháza is.

A kivitelező befejezte a napelemek telepítését és beszerelését az épületre, így azok hamarosan el is kezdhetnek áramot termelni. Mint azt Polics József, Komló polgármestere kiemelte, az újítás anyagi megtakarítást hoz a városnak és remekül illeszkedik a megújuló energiákra koncentráló komlói fejlesztési elképzelésekbe.

Fotó: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában