szabadidő

2018.01.10. 14:57

Új szerepet kaphat majd a kastélypark

A város szívében lévő kastélypark további hasznosítási lehetőségeit készíti elő az önkormányzat. A parkban nemcsak a játszótér állandó és népszerű célpont, sokan keresik fel a fák között megbújó 1930-ban alapított Bólyi Tenisz Klub pályáit is. Nem véletlen, hogy a helyiek figyelnek minden, a legfőképpen szabadidős funkciót betöltő parkot érintő újdonság tervére, elképzelésre.

W. K.

A legfrissebb tervek szerint – a beavatkozáshoz szükséges fedezet biztosítását követően – az önkormányzat a zöldfelület megújítását tervezi. Igényként fogalmazódott meg a történelmi örökség és hagyományok figyelembe vétele, ugyanakkor a mai igényeknek megfelelő közösségi terek, szabadidős és játékelemek beépítése. Így nagy figyelmet fordítanak a parkban található értékes fafajok megvédésére, az épített örökség megőrzésére.

A változó igényeknek megfelelően alakulhatnak majd át a kastélypark közlekedési útvonalai, a hagyományos elemek mellett a tervek szerint közösségi sütögetővel, fitneszparkkal, madaras játszótérrel, kitelepülő teraszokkal gyarapodik majd az értékes zöld terület.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában