autóipar

2018.02.09. 11:30

Új multicég települhet Kozármislenybe

Közel ezer fő számára biztosíthat munkát egy német gépjárműipari beszállító cég a baranyai kisvárosban.

Zsigmond József

Már korábban felreppent a hír, hogy az F. S. Fehrer Automotive GmbH egy üzem létrehozását kezdeményezte Kozármislenyben. Ebben a település nagy segítségére volt Hoppál Péter országgyűlési képviselő, aki már korábban vállalta, hogy minél több befektetőt igyekszik a városba vonzani – amihez természetesen a szükséges kormányzati szándék is kell.

A most bejelentkező német céggel Biró Károly polgármester is felvette a kapcsolatot, a tárgyalások tavaly ősszel kezdődtek.

– Csupán előkészületi munkálatokról van szó, semmilyen megállapodás nem született, és nincs rá felhatalmazásom, hogy a cég nevében nyilatkozzak – közölte Biró Károly polgármester. – A városnak minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy ilyen nagy céget befogadjon, és az önkormányzat minden megtett, amit egy ilyen beruházó elvárhat egy településtől.

A magyar kormány szeretné elérni, hogy az autóipari beszállítók európai központjává váljon az ország. Információnk szerint a kormány és a cég jelenleg arról tárgyal, hogy a vállalat milyen mértékű támogatásban részesülhet.

Munkásszálló építését is tervezik

Az első nagyobb beruházás már körvonalazódik, várhatóan az ország távolabbi részéről is érkezik munkaerő a városba, ezért az önkormányzat pályázatot nyújtott be egy nyolcvanfős munkásszálló megépítésére – mondta el a Dunántúli Napló megkeresésére Biró Károly polgármester. A pályázatot előkészítik, megtervezik, de csak akkor nyújtják be, ha a nagyfoglalkoztatóval hosszabb távon megállapodik a város vezetősége. A pályázat jelentős önerőt igényel, amit az önkormányzat a költségvetésében biztosított. Amennyiben ez a beruházás nem valósulna meg, akkor a munkásszálló helyett egy szociális otthont építenének. Pozitív hír, hogy a helyi panziók kapacitását már egész évre lefoglalták a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában