beruházás

2018.03.11. 16:32

Csarnokok épülnek a Déli Ipari Parkban

Zöldmezős beruházás keretében fejlesztik Pécsett a Déli Ipari Park területét. Az önkormányzat összességében a csaknem 1,5 milliárd forintos beruházás során két új üzemcsarnokot épít a szükséges kiszolgáló infrastruktúra létrehozásával. Csizi Péter országgyűlési képviselő szerint a fejlesztést követően újabb ipari létesítmények jöhetnek létre a területen magánbefektetők jóvoltából.

HLB

Az önkormányzat 2010-ben fogott hozzá a Déli Ipari Park fejlesztéséhez. Most úgy tűnik, hogy komoly előrelépés történik az M60-as autópályától délre, az 58. főúttól nyugatra fekvő területen, hiszen hamarosan két új üzemcsarnok épülhet az Időjós utca érintett szakaszán.

Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője érdeklődésünkre elmondta, a város a befektetői megkeresések alapján döntött úgy, hogy a rendelkezésre álló TOP-os forrásokból gazdaság- és iparfejlesztési céllal csarnokokat épít az ipari parkban, amelyeket bérleti konstrukció keretében fog felkínálni a vállalkozások számára.

A beruházás során egy 4000 és egy 2000 négyzetméteres üzemet húznak fel. A nagyobb csarnok mellé raktárépületet, két kamiondokkolót, szociális blokkokat és kétszintes irodaházat is kialakítanak, egy 1000 kW teljesítményű trafóházzal, akadálymentesített parkolókkal, valamint víz- és záportározóval. Eme projekt becsült költsége nettó 720 millió forint.

A csarnokokhoz természetesen szükség van az infrastruktúra kialakítására is. A tervek szerint teljesen közművesítik a területet, emellett utakat és buszfordulót is építenek, de lesz töltőállomás az elektromos autók számára is. Ez utóbbi fejlesztés értéke nettó 650 millió forint.

– A mostani üzemépítést a reményeink szerint a magántőke beruházásaiban megvalósuló csarnokok fogják követni – mondta a parlamenti képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában