Szentlőrinc

2019.08.03. 07:00

Külföldi kiállítók is bemutatkoznak a Gazdanapokon

Kiemelkedően fontos a mezőgazdaság fejlesztése, az azon munkálkodók a nemzet jövőjét erősítik – mondta Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a Gazdanapok megnyitóján.

B. D.

Fotó: Yasuhiro Kobayashi

Immáron huszonhatodik éve rendezi meg töretlen sikerrel a Szentlőrinci Gazdanapokat a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány. A nagyszabású kiállítás a Dél-Dunántúl legnagyobb agrár­eseménye, kivételes, és szakmailag is izgalmas kínálatot biztosít az érdeklődők számára.

A péntektől vasárnapig tartó három napos rendezvény célja erősíteni a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart, bemutatni a hazai termékeket, továbbá a szakmaiságon túl az érdeklődök számára szórakoztató programokkal szolgálni.

Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Szervezetének elnöke a rendezvény kapcsán elmondta, hogy az esemény kiemelt szerepe, hogy gyarapítsák a gazdák mezőgazdasági tudását, valamint, hogy bemutassák számukra a legfrissebb technológiai újításokat. A programra öt országból, többek között Horvátországból, a Székelyföldről, de még Németországból is érkeztek kiállítók, akik megosztják tapasztalataikat egymással és az érdeklődőkkel egyaránt. De természetesen mindenki más okból keresi fel a Szentlőrinci Gazdanapokat, valaki azért jön, mert szeretne többet megtudni egy szakterületről, mások tanácsokért jönnek, de persze akadnak bőven olyanok is, akik csak kikapcsolódni szeretnének.

Minden évben van egy vendégország. Míg tavaly a horvátok mutatkoztak be, idén erdélyi gazdák hozták magukkal szakmai tudásukat, és nyújtottak tájékoztatást a hazai termelők számára.

A hagyományoknak megfelelően igyekeznek biztosítani az agrárium teljes körű bemutatkozását, amelynek fő elemei a kiállítás, a szakmai nap, a szántóföldi bemutató, valamint az azt kísérő rendezvények.

Sikerült idén is megőrizni a mezőgépek és a mezőgazdasági kiállítóink dominanciáját, valamint a rendezvényre jellemző állattenyésztési bemutatókat, amelyeken közzé teszik a szürke szarvasmarha, vagy a ló tartásának és tenyésztésének fortélyait. A szórakoztatás terén vannak újdonságok és hagyományos elemek egyaránt, ezek a hétvégi napokra nyújtanak változatos családi programokat. Kiemelkedik a Szentlőrinci Vágta, ahonnan a győztesek képviselhetik a megyét Budapesten a Nemzeti Vágtán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában