Modern Városok Program

2020.01.19. 11:30

Hamarosan elkészül az orvosi kar új szárnya

Jól halad a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új szárnyának építése.

Tóth Viktória

Fotó: Laufer László

A forrást az egyetem a Modern Városok Programból biztosítja, a kormány az MVP részeként közel 25 milliárd forint összeggel támogatja a PTE-t. Az orvoskar bővítése ennek a programnak az úgynevezett „zászlóshajója”, a támogatás teljes keretéből mintegy 10 milliárdból épül az új épületszárny a Szigeti úti főépületben. Az ünnepélyes alapkőletétel 2018 decemberében volt.

A létrejövő mintegy 12 ezer négyzetméteres, új elméleti szárnyban korszerű, új terek lesznek, megújuló energiával látják majd el az intézmény egyes részeit, és biztosított lesz az akadálymentesítés is. A fejlesztés eredményeként orvosi csúcstechnológiák biztosítják majd a képzés hátterét. Megújul az épület teljes környezete, a 10 ezer négyzetméteres belső park növényzete frissül, korszerű burkolatrendszerrel és köztéri bútorokkal kiegészülve pihenőparkká alakul.

Mint azt Miseta Attila rektor tavaly novemberben elmondta, az építkezés a terveknek megfelelően alakul.

– Az épület már szerkezetkész állapotban van. Menet közben – ahogy szinte minden építkezés esetében – felmerültek többletköltségek, áremelkedések, ezekkel kapcsolatban folyamatban vannak az egyeztetések. A műszaki átadás jövő májusra van időzítve, nyáron lesz az úgynevezett próbaüzemmód, majd szeptemberben vehetik birtokba a hallgatók és az oktatók. Az új épületbe négy intézetünk költözik, az Élettani, a Transzlációs Medicina, a Gyógyszertani és a Népegészségtani Intézet – fogalmazott akkor a rektor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában