piaci körkép

2021.01.09. 07:00

Viszik a savanyúságot, a dióbél drágult a legjobban

A piaci árak a pécsi vásárcsarnokban a tavaly decemberihez képest nem nagyon változtak.

Zs. J.

Kicsivel emelkedett a karfiol, paradicsom, paprika ára, míg a burgonyáé, káposztáé csökkent. Az egy évvel korábbival összehasonlítva a dióbél drágult a legjobban, közel ezer forinttal mérik drágábban kilóját, mint tavaly januárban. A többi zöldség, gyümölcs ára nem igazán változott, tíz-ötven forinttal lett olcsóbb vagy drágább.

A tavalyi pécsi vásárcsarnoki árakhoz képest többek között a burgonya, a cékla, a cukkini ára csökkent, míg a déligyümölcsök közül kiugróan a banán ára emelkedett a 2019-hez viszonyítva száz forinttal, a mandariné viszont ugyanennyivel lett olcsóbb. A paradicsom, paprika, sárgarépa, vöröshagyma, fokhagyma ára nem változott, hasonlóan a tojás, valamint a cékla árához.

A minap, amikor a vásárcsarnokon voltunk a piaci őrjáratunkon, sokan a savanyúságot vásárolták. Egy fiatalember készült is, mint mondta, saját kis üveget hozott, és abba kérte az árustól a fél kiló savanyú káposztát. Véleménye szerint ilyen vírusos időben nagyon jó, ha természetes módon erősítjük immunrendszerünket, ő a savanyú káposztára esküszik, de fontos a más friss gyümölcs, zöldség bevitele is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában