Október közepéig döntenek

2022.10.02. 10:27

Korlátozhatják éjszaka a közvilágítást Komlón

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Török János

Mint arról beszámoltunk, a költségvetés stabilitásának megőrzése érdekében megtakarítások özönét, vagy bevételnövelések lehetőségeit megfogalmazó veszélyhelyzeti forgatókönyv készül Komlón – ehhez várja a városban élők javaslatait, ötleteit Polics József, Komló polgármestere.

Erről a legutóbbi testületi ülésen is szó esett – az ott elhangzottak szerint a közvilágítást érintő árrobbanás komlói viszonylatban akár húszszoros drágulást is eredményezhet.

A városnak törekednie kell a takarékoskodásra, ami – mint azt a polgármester az ülésen kiemelte – csak a közvilágítás korlátozásával lehetséges. Az áramszolgáltatóval folyamatosan egyeztet az önkormányzat. Jelenleg mintegy 2700 lámpa világít a városban. Volt egy elképzelés, hogy minden másodikat lekapcsolják, megvalósítása azonban a technikai költségek miatt nem kivitelezhető.

Jelenleg egy olyan lehetőséget vizsgálnak, amely szerint este 10 és reggel 4 óra között korlátoznák a városban a közvilágítást, kivéve a gyalogátkelőhelyek környékét és a fő tömegközlekedési útvonalakat. A tárgyalások zajlanak, a tervezetek hamarosan elkészülnek, az ügyben október közepéig dönt a képviselő-testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában