Elismerték az elnököket

2022.10.23. 18:30

Nemzetközi együttműködés a bíróságok között

Magas rangú kitüntetésben részesült a Pécsi Ítélőtábla korábbi és jelenlegi elnöke a napokban.

Zs. J.

Fotó: Gorodenkoff

A Bajor Igazságügyi Minisztérium a „Bajor Igazságszolgáltatásért” érdemrendet adományozta dr. Makai Lajosnak, a Pécsi Ítélőtábla nyugalmazott elnökének és dr. Túri Tamásnak, az ítélőtábla jelenlegi elnökének a közelmúltban. 
A kitüntetés átadására október 13-án a Bambergi Táblabíróság épületében ünnepélyes keretek között került sor. A pécsi bírák a bajor igazságügyi minisztertől, dr. Georg Eisenreichtől vehették át a megtisztelő nemzetközi elismerést. 

A Bambergi és a Pécsi Ítélőtábla között 2014 óta áll fenn tartalmas partnerkapcsolat, melynek célja, hogy a két bíróság bírái szakmai, bírósági szervezeti és egyéb kérdésekben folyamatos, kölcsönös információcserén és rendszeres személyes találkozásokon alapuló tartalmas szakmai együttműködést folytassanak. 
Ennek az együttműködésnek egyik kiemelt része a hospitációs program, mely lehetőséget biztosít – éves váltásban – 2-2 bíró fogadására a partnerbíróságon. 
Az együttműködés 2014 óta töretlen, a pandémia okozta veszélyhelyzet idején is – bár csupán videókonferencia formájában – fennmaradt folytonossága, majd az idei október első hetében a bajor fél fogadásával az eredeti megállapodásnak megfelelően folytatódhatott a korábbi formában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában