A tudás a lényeg!

2022.11.03. 16:35

Háromfordulós történelmi versenyre nevezhetnek a középiskolások

Cz. E.

Fotó: Katona Tibor

A középiskola évei alatt számos versenyen megmutatható és tovább pallérozható a tudás. A legtöbb megmérettetés során komplexebb ismeret szerezhető egy-egy témakörrel kapcsolatban. Ez az idén is meghirdetett Kreatív történelmi tanulmányi versenyre is igaz, amely a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Történelemtudományi Intézet és a PTE Babits Mihály Gimnázium szervezésében valósul meg.

Az verseny témaköre a Horthy-korszakba kalauzolja a 4 fős csapatokat. Ezen időszakban a kultúrpolitikában elért eredmények voltak kiemelkedő, történelmi jelentőségűek, így a középiskolások a művelődés és társadalom témájában merülhetnek el igazán. Szó lesz az akkori oktatásról, közművelődésről, művészetekről és tudományokról és a mögöttük meghúzódó poltikai szándékokról. A verseny három fordulón keresztül foglalkozik a korszakkal, és a regisztráció már kezdetét is vitte. Egészen december 12-ig várják a nevezést a középiskolák részéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában