Fiatalodik a Volánbusz járműparkja

2023.01.07. 12:30

Összesen száz új busz állt forgalomba országszerte

Zs. J.

Tavaly év végén is folytatódott a Volánbusz 2018 óta tartó modernizációs programja: decemberig száz darab Credobus Inovell 12 típusú autóbusz állt forgalomba országszerte, Baranya vármegyébe ebből a beszerzésből négy jutott.
A Credobus Inovell 12 típusú buszok 73 utas egyidejű szállítására alkalmasak, utastéri légkondicionálóval, kamerarendszerrel, egységes és modern fedélzeti utastájékoztatóval felszereltek, továbbá az utasülések USB-töltőpontokkal és telefontartókkal is rendelkeznek. 

A Volánbusz jármű-fiatalítási program kezdete óta, vagyis 2018-tól, már több mint 1800 új autóbusz állt forgalomba, ennek eredményeként 13,35 évről 10,9 évre csökkent a flotta átlagéletkora.
A most induló eljárások mellett hamarosan 48 darab elektromos meghajtású és 164 darab gázüzemű járművel bővül a Volánbusz járműparkja, továbbá azzal a 47 darab csuklós autóbusszal, melyek beszerzési eljárása a közelmúltban sikeresen lezárult, közölte a busztársaság. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában