Munka a vasúton

2023.03.20. 20:12

Karbantartás miatt buszra kell szállni, és zajjal jár a sínfelújítás

Két vonalszakaszt is érintő pályakarbantartásokról tájékoztatja a vonattal utazókat, illetve a vasúti sínek környezetében élőket a Mávinform.

Sz. Zs.

Fotó: Czinege Melinda

A Szentlőrinc–Nagykanizsa vonalon előre tervezett éjszakai karbantartást végeznek a vasúti pályán Szentlőrinc és Szigetvár között március 28-tól 31-ig, éjszakánként 21:25-től 4:20-ig; Szigetvár állomáson pedig március 31-én 21:25-től másnap hajnali 4:20-ig. Az érintett lakott területeken általában 10-20 percet tartózkodnak a karbantartók. Emiatt nem korlátozzák a vonatforgalmat, ám a várhatóan zajterheléssel járó éjszakai munkavégzés miatt a lakosság megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

Már az utazóközönséget is érinti a Budapest–Pécs vonal baranyai szakaszán – Vásárosdombó és Abaliget között – március 21-től 23-ig, 8.20-tól 13.40-ig végzendő pályakarbantartás. A munkálatok miatt több vonat módosított menetrend szerint közlekedik. A Mecsek InterCityk utasait Dombóvár és Pécs, a személyvonatokét Abaliget és Dombóvár között pótlóbuszok szállítják.

A pótlóbuszok közlekedése miatt néhány vonat menetrendje módosul a Nagykanizsa–Pécs, a Pécs–Villány–Magyarbóly vonalon is.

A Szombathely–Pécs vonalon pedig március 29-től április 5-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakarbantartás miatt. Nagykanizsa és Gyékényes között pótlóbuszok közlekednek, amelyek a közút vonalvezetése miatt nem érintik Murakeresztúrt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában