Dolce Vita

2023.08.31. 12:00

Zümi is ellátogat a pécsi vásárcsarnokba

A méhek izgalmas világa tárul fel az érdeklődők előtt szeptember 2-ától a pécsi vásárcsarnokban. Egészen a hónap végéig, szeptember 30-ig merülhetünk el ebben az igazán édes életben.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Fotó: Pezzetta Umberto

Megcsodálhatjuk kívülről és belülről ezen kis, de annál fontosabb élőlények otthonát, a kaptárakat, de találkozhatunk Zümivel is, a két és fél méter magas méhvel, akivel még szelfizni is lehet. Mindemellett élvezhetjük az ízek és illatok harmóniáját, megkóstolhatjuk a különleges virágok nektárjából született mézeket mézkóstolók keretében.

Azonban nemcsak a szórakoztatás a célja ennek a kiállításnak, hanem az edukálás is. Színes, látványos és informatív ismeretterjesztő anyagok segítenek eligazodni ebben a különleges és titokzatos világban. Válaszokat kaphatunk a tárlaton a következő kérdésekre: Hány petét rak le az anyaméh? Hogy és mivel foglalkozik a méhész? Hogyan tudjuk védeni a méheket? Hogy készül a jó mézeskalács? Az eseménnyel kapcsolatban további részletek a pécsi vásárcsarnok weboldalán olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában