Lesz itt program, választék

2023.10.19. 14:00

Novemberben rendezik a második Pécsibaba Expót

Februárban nagy sikere volt az első Pécsibaba Expónak, ezért hamarosan ismét babát váró, kisbabás és kisgyermekes szülők vehetik birtokba a Tudásközpontot.

Rajnai-Zsíros Krisztina

November 5-én második alkalommal szervezi meg a Pécsimami Közhasznú Egyesület a Pécsibaba Expót a Tudásközpontban. A délelőtti előadások és foglalkozások a babavárás, a szülés és gyermekágy témái köré épülnek, míg a délutáni programok a baba első három évével lesznek kapcsolatosak, és sok izgalmas gyerekprogram is lesz. Belépő nincs, a programokon, előadásokon való részvétel ingyenes.

A Konferenciateremben 10 órától a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szülésznői a szülőszoba történéseiről, és a csecsemő kórházban töltött első pár napjáról adnak tájékoztatást a szülőknek, és mindent elmondanak az újszülőtt szoptatásáról is. A Körbirodalom Gyermekkönyvtárban mindeközben Boldizsár Imre, az Apakommandó alapítója várja a leendő apákat egy kötetlen beszélgetésre, 11 órától pedig a szülére való felkészülésről is begyűjthetik az anyukák a legfontosabb információkat. A standoknál a látogatók kérdezhetnek a védőnőktől, a szülészeti klinika munkatársaitól, részt vehetnek interaktív babagondozási gyakorlaton, és megismerhetik a szülésfelkészítéssel és a gyermekágyas időszakkal foglalkozó szakembereket is.

A délutáni programokra 14:30-tól várják vissza a családokat. A Konferenciateremben játékkal, ringatóval, dalos, verses és mondókás műsorral (Bogárdi Alizzal és Tamás Évával) és Maminbaba: hordozós latin fitness bemutatóval várják a gyerekeket, eközben pedig a nagy előadóban a babák mozgásfejlődésével, a baba és gyermekelsősegéllyel kapcsolatos előadásokat hallgathatják meg a szülők. Arról is szó lesz, hogy mikortól kóros, ha nem eszik, vagy alszik eleget a babánk, vagy mi számít sok sírásnak. A Körbirodalom Gyermekkönyvtárban babajelbeszéd bemutató órán vehetnek részt az érdeklődők, és a kötődő nevelésről is lesz előadás. Mindezeken felül délelőtt, és délután szintén pénzügyi szakértő is tart előadást, mely során az otthonteremtéssel kapcsolatban informálódhatnak a családok. 

A délelőtti és a délutáni  programokra elsőként érkezőket (9:30-tól és 14:30-tól az első 100-100 résztvevőt) welcome csomaggal lepik meg a szervezők, emellett délelőtt és délután is pecsétgyűjtő játékban vehetnek részt a szülők, akik között értékes nyereményeket sorsolnak ki (fődíjak: 50 ezer forint értékű vásárlási utalvány, baba, illetve juniorhinta és csatos hordozó).

Az Expó ideje alatt a látogatók kedvezményesen vásárolhatnak gyerekkönyeket, és jelképes 1000 forintos áron  adománykönyvet is vehetnek a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinikának. Emellett részt vehetnek ingyenes karácsonyi baba-, gyermek- és családi fotózáson (1 elektronikus kép mindenkinek ajándék), ingyenesen beiratkozhatnak a Körbirodalom Gyerekkönyvtárba, kedvezményes füllyukasztásra jelentkezhetnek, továbbá a Magyar Államkincstár standjánál lehetőség lesz Start-számla nyitásra (időpontfoglalás szükséges). A részletes programokról és a Pécsimami honlapján (pecsimami.hu/helyi-hirek) tájékozódhatnak az érdeklődők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában