100 TOP Value Wines

2024.01.28. 21:00

Hetedik lett a 41 ezerből a Sauska pincészet Merlot vörösbora

Rajnai-Zsíros Krisztina

Negyvenegyezer tesztelt borból a Sauska pincészet Merlot Kopár 2017 bora a 7. helyezést érte el. A 100 TOP Value Wines listát a neves amerikai borkritikus és borszakíró, James Suckling és csapata állította össze. A szakember január 9-én tette közzé a 2023-ban általuk kóstolt borok közül a száz legjobb ár-érték arányút. A 40 dollár (14 ezer forint) alatti kiskereskedelmi árú borokból listázták a száz legmagasabb pontszámút. Ezen a listán kapott helyet egyedüli magyarként, és egyedüli merlot-ként is Sauska 2017-es Kopár Merlot-ja, amely óriási siker a pincészetnek, a Villányi Borvidéknek és a magyar boroknak is.
A merlot-t így értékelték: “Őrölt fűszerek, a dióhéj és a cédrus érett piros gyümölcsökkel és csokoládé aromákkal keretezve. Testes és határozott, dinamikus tanninszerkezettel. Húsos és bársonyos, jó fókusszal és remek egyensúllyal, kortya hosszú és fűszeres.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában