Árnyék is volt, meg hó is

2022.02.02. 17:58

Megviccelte az időjárás a medvét

Zs. J.

Nem voltak könnyű helyzetben a medvék szerdán, Medve napkor. A néphagyomány úgy tartja, ha február másodikán a medve meglátja az árnyékát, és visszabújik aludni, akkor hosszú tél várható. Szerda délelőtt napos idő volt, így a medve akkor még úgy gondolhatta, hogy visszatér az odúba, ám az időjárás egy csapadékkal érkező hidegfront hatására délutánra megváltozott. 

A megye területén, olvasóink beszámolója szerint, volt ahol havazott, máshol hódara hullt, de jégről is érkezett jelzés Pécsről, Uránvárosából, illetve több helyen záporok alakultak ki. Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint csütörtök estétől keddig több alkalommal kell meleg- és hidegfrontokra számítani kisebb csapadékkal. Baranyában péntek este és szombat délelőtt várhatók kisebb záporok, a hőmérséklet plusz tíz fok körül alakul. A mostani előrejelzések szerint igazi zimankós, télies időjárásra így nem kell számítani a következő napokban. A pécsi állatkert medvéje, Nikolaj szombaton jósol majd a pécsi állatkerti Medve Napon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!