Időjárás

2022.11.25. 08:49

Ciklon utáni csend, nyugalom

Többórás napsütésre számíthatunk az időszakosan megnövekvő felhőzet mellett. Számottevő csapadék napközben nem valószínű.

Az elvonuló Denise névre keresztelt mediterrán ciklon mögött szárazabb levegő érkezik fölénk, pénteken már több lesz a napsütés, északkeleten lehet továbbra felhősebb idő. A hétvégén és a jövő hét elején ismét egyre párásabb, felhősebb, éjjel ködösebb idő valószínű számottevő csapadék nélkül, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában

Péntek
A Dunántúlon tovább szakadozik a felhőzet, és akár több órára is kisüthet a nap. 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombat
Reggelre több helyen lesz ködös a levegő, majd napközben rétegfelhős idő valószínű. Kisebb szitálás bárhol előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül. 1 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap
A reggeli ködfoltok feloszlása után változóan rétegfelhős lesz az ég, tehát némi napsütés is lehet. Kisebb eső, szitálás elvétve előfordul. 4 és 7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia 

Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!