Kisüthet a nap

2022.11.01. 08:05

Továbbra is ködben úszik Baranya

Országszerte ködös, párás az idő. Ködszitálásra lehet számítani az ország középső tájain, az Alföld déli részén, illetve a dél-dunántúli régióban

Zs. J.

Fotó: Pezzetta Umberto

Kedden ismét sokfelé képződik sűrű köd, illetve rétegfelhőzet. Napközben az ország déli, délnyugati felén megszűnhet a párásság, és kisüthet a nap, de északon, északkeleten egész nap zárt maradhat a ködfelhőzet. 11 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Szerda

A nap első felében erősen felhős, párás, néhol tartósan borult idő lesz. Kisebb eső, szitálás is előfordul. A déli óráktól észak, északnyugat felől csökken a felhőzet, északon elő is bukkanhat a nap. 11-17 fok lesz.

Csütörtök

A Dunántúlon fátyolfelhők zavarják a napsütést. Esetleg néhol lehet gyenge szitálás. 10 és 17 fok között alakul a maximum.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!