Nem lesz melegünk a héten

2022.12.12. 08:32

Csütörtökön újabb mediterrán ciklon érkezik

Nyugat felől tovább csökken a felhőzet, az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ugyanakkor északon, északkeleten maradnak erősen felhős tájak.

Zs. J.

Fotó: LP

Hideg idővel indul a hét, éjszaka -5 fok lesz a jellemző, de a derült, szélcsendes tájakon ennél hidegebb is lehet. Nappal fagypont körül vagy kevéssel felette lesz a hőmérséklet. Csütörtöktől lesz változás, amikor egy mediterrán ciklon közelít meg minket. A forgatókönyv hasonló lesz a most a múlt hetihez: elered az eső, ami fokozatosan halmazállapotot vált, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában

Hétfő

Eleinte tovább csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap, de északkeleten akár a déli órákig lehet havazás, hószállingózás. Estig erős marad az északnyugati szél. 2 fok körül alakul a hőmérséklet, igazi téli napunk lesz.

Kedd

Az ország nagy részén sok napsütés, tiszta idő valószínű, csak késő délutántól növekszik meg a fátyolfelhőzet. Reggel -5, délután 1 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerda

Délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de inkább csak északon, elszórtan fordul elő havas eső, hószállingózás. A délkeleti szél megélénkül. Marad a fagypont körüli maximum.

Orvosmeteorológia 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A fagyos idő és a megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!