Időjárás

2023.04.07. 08:45

Borúra jön a derű, lassú melegedés várható

Pénteken gyenge eső, havas eső lehet. A hét végétől lassacskán melegszik az idő.

Fotó: Bencsik Ádám

Pénteken felhős, borult lesz az ég. A Dunántúlon is előfordulhat gyenge eső, havas eső. A keleti, északkeleti tájakon valószínű további gyenge havazás. Az északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, olykor helyenként megerősödik, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Péntek
Kelet felől mindenhol borultságig növekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, északkeleten havas eső, hó is hullhat. Az északnyugati szél megélénkül. Mindössze +5 fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke. Hűvös, szinte télies időnk lesz.

Szombat
Borult időre számíthatunk, többfelé ismétlődő esővel, szitálással. Néhol még havas eső is lehet. A maximum 4 és 9 fok között változik. Az északkeleti szél élénk lesz.

Vasárnap
Marad a borongós idő, de délutántól már lehetnek szakadozások a felhőzetben. Szórványosan további eső, szitálás fordulhat elő. 9-10 fok köré enyhül az idő.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő erős szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. A korábbi műtéti hegek, csonttörések érzékennyé, fájdalmassá válhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!