Többórás napsütés

2023.04.21. 08:28

Kirándulásra csábít a kellemesnek ígérkező időjárás

Nem érdemes a négy fal között ülni. Sütni fog a nap, így ajánlott kimozdulni a természetbe. Cikkünkben megtudja, milyen idő várható pénteken, és a hétvégén.

Zs. J.

Fotó: iravgustin

Az északkeleti tájakon reggel átmenetileg több és vastagabb felhő lesz, de egyébként ma az időjárás sok izgalmat nem tartogat: többórás napsütés várható a nappali gomolyfelhő-képződés mellett, viszont ma már csapadékra sem kell számítani. Ami zavaró tényező lehet, az az északkeleti, keleti szél, melyet nagy területen élénk lökések kísérhetnek.

A hőmérséklet a sokéves átlag közelében, döntően 18 és 20 fok között alakul, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Péntek

Sok napsütésre számíthatunk kevés gomolyfelhővel. Nem lesz csapadék. Az északkeleti szél néha megélénkül. 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. Kellemes tavaszi idő várható.

Szombat

Napos, gomolyfelhős, száraz idő várható. Eső ezen a napon sem lesz, ezért bátran szervezhetünk kinti programokat. A délkeleti szél megélénkülhet. 16-21 fok lesz.

Vasárnap

Eleinte marad a sok napsütés, majd délután nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék estig nem alakul ki. 19 fok köré melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Az erősödő nappali felmelegedés és a sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!