Kiszámíthatatlan

2023.05.13. 08:23

Egy mediterrán ciklon alakítja az időjárásunkat a hétvégén

Szombaton dél felől szakadozottabbá válik a felhőzet, főként délután már többet láthatjuk a napot.

bama.hu

Fotó: andreiuc88

Záporok, zivatarok elszórtan fordulhatnak elő. A keleti-délkeleti szél többfelé élénk marad. A csúcshőmérséklet 19 és 21 fok között alakulhat, délen mérhetjük a magasabb értékeket. 

A legvalószínűbb folytatás: vasárnap ismét mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat. Megnövekszik a felhőzet és délnyugat felől újabb csapadéktömb okoz esőt, záporokat. A keleti szelet több helyen erős lökések kísérhetik. Napközben 17–19 fok várható.

Orvosmeteorológia: (koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szevezetünket. A helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. Ajánlott esernyőt, esőkabátot is magunkkal vinni, 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!