időjárás

2023.05.01. 08:58

Szikrázó napsütésben majálisozhatunk

Sok napsütésre számíthatunk. A keleti, délkeleti szelet élénk, Sopron környékén erős lökések kísérhetik, de csapadék sehol sem lesz.

Zs. J.

Fotó: Wirestock Creators

Az ország északkeleti harmadán derült lesz az ég, de a Dunántúl felett levő felhőzet is szakadozik, így ott is, mint az ország többi részén sok napsütés, száraz idő várható a délnyugat felől megnövekvő fátyol- és képződő gomolyfelhők mellett. Erős széllökések csak Sopron körül lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű. Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő, írta az előjelzésében az Országos Meteorológia Szolgálat.

Időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Május 1-je, hétfő

Sok napsütésre számíthatunk május 1-jén, csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Nem lesz csapadék. A keleties szél megélénkülhet. 19-22 fok várható. Kellemes tavaszi időnk lesz.

Kedd

Délnyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor. Eleinte a délkeleti, majd az északnyugati szél erősödik meg. 17 és 23 fok között változik a csúcsérték, keleten lesz a melegebb idő.

Szerda

Marad az erősen felhős, vagy borult idő, és szórványosan további csapadék valószínű. Többfelé megerősödik az északi, északnyugati szél. 12 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia (forrás: koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Az erősödő nappali felmelegedés és a sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!