Nincs fronthatás

2023.06.04. 08:20

Nyárias, kellemes időre számíthatunk vasárnap

bama.hu (forrás: met.hu)

Fotó: eldar nurkovic

Napközben elsősorban a nyugati, északnyugati részeken lehet összefüggő a felhőtakaró, és ott néhol gyenge eső is lehet, másutt többnyire gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. Késő délutántól a Nyugat-Dunántúlon záporokra, zivatarokra is számítani kell. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között valószínű, de az északnyugati tájakon csak 20 fok körül alakulhat a csúcsérték. Késő estére 13 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfő

A gomoly- és fátyolfelhőzet mellett északkeleten több, máshol kevesebb napsütés várható, elszórtan záporral, zivatarral, majd nyugat, délnyugat felől vastagszik a felhőzet, és a nap második felében egyre több helyen számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. A keleti, délkeleti szél időnként megélénkül, zivatarban megerősödhet. Délután 23, 29 fok valószínű.

Kedd

Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Többfelé várható eső, záporeső, zivatar. A délkeleti szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében megerősödhet. Hajnalban 10, 16, délután 19, 26 fokot olvashatunk le a hőmérőkről, a tartósabban csapadékos tájakon lesz hűvösebb.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Nyárias, kellemes hőmérsékletű időre számíthatunk. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!