Időjárás

2023.07.29. 08:22

Egy ideig biztosa nem tér vissza a rekkenő hőség

A hőség nem tér vissza a következő egy hétben, markánsabb hidegfrontok pedig vasárnap és kedd estétől érkezhetnek, sokfelé csapadékkal.

Zsigmond József

Fotó: Laufer László

Szombaton északon több, délen kevesebb gomoly- és fátyolfelhő lesz az égen. Főleg az ország északi felében várható zápor, zivatar. A nyugatias szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Szombat

A sok napsütést gomoly- és fátyolfelhők zavarják. Elszórtan (főleg északnyugaton és északkeleten) alakul ki zápor, zivatar. 30-31 fok körüli kánikula lesz.

Vasárnap

Eleinte erősen felhős lesz az ég, és szórványosan zápor, zivatar is előfordul. Délután aztán északnyugat felől csökken a felhőzet, de elszórtan ekkor is lehet csapadék. Az északnyugati szél megélénkül. 22-30 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfő

Sok napsütésre van kilátás gomolyfelhőkkel, és elszórtan (főleg északon) zápor, zivatar is kialakul. 25-31 fok valószínű.

Kedd

Eleinte marad a napos, gomolyfelhős idő, majd estétől északnyugat felől záporok, zivatarok érkeznek. A maximum 30 fok körül alakul.

Orvosmeteorológia  (Forrás: koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!