Időjárás

2023.07.02. 08:20

Erős szél zavarhatja meg a vasárnapi strandolást

Csökken a felhőzet, sok napsütés várható, de egyes részeken erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés.

Zsigmond József

Fotó: S Curtis

Záporok, zivatarok egyre inkább csak a Tiszántúlon lehetnek. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen élénk, helyenként erős lesz, emellett zivatarokban is lehetnek átmenetileg erős, viharos lökések. A délnyugati tájakon mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között várható. Késő estére 19 és 24 fok közé hűl le a levegő, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Vasárnap

Sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Zápor, esetleg zivatar inkább csak keleten fordulhat elő. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfő

A többórás napsütést főleg északnyugaton zavarják felhők - itt zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél élénk marad. A maximum 27°C körül valószínű.

Kedd

Erősen gomolyfelhős lesz az ég, főleg a nap első felében várható többfelé eső, zápor, zivatar. Délután többórára kisüt a nap, de elszórtan ekkor is lehet csapadék. Marad a 26-28 fok körüli csúcsérték.

Orvosmeteorológia (forrás: koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!